Kriton Artos

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΣΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Μαυρομάτικα φασολάκια με σταμναγκάθι και τουρσί αγκινάρες

Υλικά

1/2κιλό μαυρομάτικα φασολάκια καλά βρασμένα
1/2κιλό σταμναγκάθι ωμό καλά καθαρισμένο
10 αγκινάρες τουρσί κομμένες στη μέση
1 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. απάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
4 Σταρένια παξιμάδια Π.Γ.Ε
3 κ.σ. ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι σε ένα ταψάκι και το ψήνετε για 15 λεπτά στους 180οc. Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάζετε μέσα το ωμό σταγμναγκάθι και τα μαυρομάτικα φασόλια. Τα ανακατεύετε καλά, τα αλατίζετε και ρίχνετε τον άνηθο. Ξανανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα σε μεγάλη σαλατιέρα και ρίχνετε τις αγκινάρες τουρσί και το ψημένο απάκι. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και σπάτε τα σταρένια παξιμάδια σκορπώντας τα από πάνω.

Άλλες συνταγές