Kriton Artos

ΚΛΑΣΙΚOΣ ΚΡΗΤΙΚOΣ ΝΤAΚΟΣ

Κλασικός κρητικός ντάκος

Υλικά για 4 ντάκους:

4 παξιμαδια κριθαρoκουλούρες
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ρίγανη
600 γρ. τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
½ κιλό κρητική ξινομυζήθρα
4 κ.σ. κάπαρη
16 ελιές θρούμπες
4 κορφούλες από φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι

Eκτέλεση

Περιχύνετε τις 4 κριθαροκουλούρες με λίγο ελαιόλαδο. Αλατίζετε πολύ απαλά. Περιχύνετε τις κουλούρες με την τριμμένη τομάτα. Αλατίζετε και πάλι ελαφρά, ρίχνετε λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζετε τη ξινομυζήθρα στις 4 κριθαροκουλούρες και ρίχνετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, την κάπαρη και τις ελιές. Στη μέση κάθε κριθαροκουλούρας βάζετε μια κορφούλα με φυλλαράκια δυόσμου.

Άλλες συνταγές