Kriton Artos

ΚΡΗΤΙΚH ΣΑΛAΤΑ ΤΟΥ ΚΑIΣΑΡΑ

Κρητική σαλάτα του καίσαρα

Υλικά

1 μεγάλο μαρούλι καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο|
1 Συσκευασία 90 γρ «Μικιό» κριτσινάκι χορταρικών με σταμναγκάθι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
10 φετούλες κρητικό απάκι 

Για το dressing

1 φλ. του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγο αλάτι

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το ψιλοκομμένο μαρούλι. Τοποθετείτε περιμετρικά τα κομματάκια από το απάκι, ρίχνετε τα κριτσινάκια «Μικιό» χορταρικών με σταμναγκάθι και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε ταυτόχρονα το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Άλλες συνταγές