Kriton Artos

ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ντάκος με σαρδέλες & βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα

4 Κριθαροκουλούρες Π.Γ.Ε
12 παχουλές σαρδέλες
1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο βασιλικό
4 τομάτες κόκκινες και ώριμες
χυμό από 1 ½ λεμόνι
8 κ.σ. ελαιόλαδο (για τον ντάκο)
4 κ.σ. ελαιόλαδο (για τις σαρδέλες)
λίγη ρίγανη

Eκτέλεση

Καθαρίζετε και παστρεύετε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι τους και τα εντόσθιά τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τις περιχύνετε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατίστε τις, ρίξτε τη ριγανίτσα και ψήστε τις στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180οc. Βρέξτε ελαφρά τους ντάκους σας. Περιχύστε με μια κουταλιά ελαιόλαδο τον κάθε έναν. Κόψτε την τομάτα σε μικρούς κύβους και απλώστε την επάνω στα παξιμάδια ισομερώς. Τοποθετήστε από 3 σαρδέλες πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρα. Πασπαλίστε με το βασιλικό και ρίξτε το υπόλοιπο λάδι. Περιχύστε με το λεμόνι και σερβίρετε.

Άλλες συνταγές