Kriton Artos

ΜΙΚΡΑ ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΠΑΚΙ

Μικρά ντακάκια αλειμμένα με ξινομυζήθρα και τηγανητό απάκι

Υλικά για µια πιατέλα

18 παξιµάδια µε κριθάρι ολικής άλεσης
250 γρ. ξινοµυζήθρα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυµάρι
18 φετούλες απάκι
2 κ.σ ελαιόλαδο για το απάκι
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί για το απάκι

Ανακατεύετε τη ξινομυζήθρα με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Αλείφετε με το μίγμα τα ντακάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε το απάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σβήνετε με το ξύδι.
Πάνω σε κάθε ντακάκι βάζετε μια φετούλα απάκι. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένη ρόκα και κομμένα ντοματίνια.

Άλλες συνταγές