Kriton Artos

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Πικάντικος ντάκος με μαγειρεμένο κιμά και τυρί

Υλικά για 4 άτομα

4 Κριθαρένια παξιμάδια Π.Γ.Ε 1/2κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ
1 φλ. του καφέ λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τον κιμά. Σ’ ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να φύγουν τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε άλλο ένα φλιτζανάκι του καφέ νεράκι και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε, πιπερώνετε και χαμηλώνετε την φωτιά. Μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας, χωρίς όμως να στεγνώσει ο κιμάς. Ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Ρίχνετε επάνω στα Κριθαρένια παξιμάδια τον μαγειρεμένο κιμά και πασπαλίζετε με το χοντροτριμμένο τυράκι. Φουρνίζετε τα Κριθαρένια παξιμάδια για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οc και μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Τους σερβίρετε ζεστούς.

Άλλες συνταγές