page-header
ΝΤAΚΟΣ ΜΕ AΛΕΙΜΜΑ ΤΟΜAΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤO ΑΒΓO

Υλικά

  • 4 Κριθαρένια Παξιμάδια Π.Γ.Ε
  • 4 φρέσκα αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των αβγών
  • 4 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ραντίζετε τα παξιμάδια με λίγο νερό. Τα περιχύνετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο το κάθε ένα. Ανακατεύετε τον πελτέ με λίγο αλάτι και ρίγανη. Αλείφετε τα παξιμάδια με το μίγμα του πελτέ. Τηγανίζετε τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι. Βάζετε από 1 αβγό πάνω σε κάθε παξιμάδι. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε κάθε παξιμάδι με μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40′-45′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΗ

background
Δημιουργούμε με
Κρητικά Παξιμάδια Π.Γ.Ε. Κριθαρένια
Back to top of page