page-header
Φαλάφελ με Ντακάκια Κρίθινα και σος γιαούρτι

Υλικά

  • 1 φλ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
  • 1 φλ. θρυμματισμένος ντάκος Κρητών Άρτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για τη σος γιαουρτιού:
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
  • Φύλλα δυόσμου ή άνηθου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σούρωσε καλά τα μουλιασμένα ρεβίθια.
  2. Βάλε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) σε μπλέντερ και χτύπα μέχρι να έχεις έναν χοντρό “κιμά
  3. Πρόσθεσε ελαιόλαδο και μπέικιν, ανακάτεψε καλά.
  4. Πλάσε κεφτεδάκια και άφησέ τα στο ψυγείο 30 λεπτά.
  5. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά ή τηγάνισε σε λίγο λάδι.
  6. Για τη σος: Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μπολ.
  7. Σέρβιρε τα φαλάφελ με τη δροσερή σος γιαουρτιού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
20′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
45′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3-4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Ντακάκια με Κριθάρι Ολικής Άλεσης
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page