Υλικά
- 4 αφράτα παξιμαδάκια λαδιού Παξιμαδοκλέφτρα ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ
- 1 φρέσκια ντομάτα σε κύβους
- 4 σαρδέλες
- Ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο
- Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι ημίχοντρο και κανονικό
Για τις σαρδέλες:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες εσωτερικά και βγάζουμε τα λέπια. Έπειτα σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο απλώνουμε μια στρώση ημίχοντρο αλάτι και τοποθετούμε τις σαρδέλες, δίπλα δίπλα και καλύπτουμε με αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα. Μετά από ένα 24ώρο ξεπλένουμε τις σαρδέλες από το αλάτι και βγάζουμε το δέρμα. Έπειτα της βάζουμε σε ένα άλλο δοχείο με ηλιέλαιο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για την ντομάτα:
Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους και ανακατεύουμε μαζί με μια κ.σ. ελαιόλαδο, τη φρέσκια ρίγανη και μία πρέζα αλάτι.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα παξιμαδάκια, μοιράζουμε από πάνω την ντομάτα με τη ρίγανη και διπλώνουμε μία σαρδέλα σε κάθε μπρουσκέτα. Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκιας ρίγανης.