page-header
Ογκρατέν με πράσο, γραβιέρα, μπέικον & κουλούρα Λαδιού

Υλικά

  • 2 πράσα κοµµένα σε ροδέλες
  • 3 φέτες µπέικον ή 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. µουστάρδα
  • 2 κουλούρες λαδιού χονδρο-σπασµένες
  • 200ml γάλα ή κρέµα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 100γρ γραβιέρα τριµµένη
  • Ελαιόλαδο, πιπέρι

Εκτέλεση

  1.  Σωτάρεις τα πράσα µε λάδι (και το µπέικον αν βάλεις) µέχρι να µαλακώσουν.
  2. Σε µπολ, ανακατεύεις τα αυγά, γάλα, µουστάρδα και πιπέρι.
  3. Σε ταψάκι: απλώνεις την κουλούρα, από πάνω το πράσο, ρίχνεις το µείγµα και καλύπτεις µε γραβιέρα.
  4. Ψήνεις στους 180°C για 25–30’ µέχρι να ροδίσει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
20′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
25 – 30′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Κουλούρα Λαδιού ζυμωμένη με λάδι και Προζύμι
Κριθαροκουλούρα με ελαιόλαδο και προζύμι από την Κρητών Άρτος
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page