page-header
Αλμυρό Cheesecake με Ντακάκια Ολικής Άλεσης

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. ντακάκια με κριθάρι ολικής άλεσης
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο ή κατίκι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Πιπέρι, λίγη ρίγανη ή φρέσκα μυρωδικά
  • Προαιρετικά: ντοματίνια κομμένα, Ελιές, Αγγουράκι, Φρέσκια ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάση:  Τρίψε τα παξιμάδια στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα. Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και τα μυρωδικά. Πίεσε το μείγμα σε ταψάκι ή τσέρκι (20εκ.) με λαδόκολλα στη βάση. Βάλε στο ψυγείο για 30’.
  2. Γέμιση: Χτύπα στο μίξερ όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκίμασε και ρύθμισε το αλάτι και το πιπέρι. Άπλωσε πάνω στη βάση.
  3. Σερβίρισμα: Γαρνίρισε με ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
  4. Άφησέ το να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρεις.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
20′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 – 8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Ντακάκια με Κριθάρι Ολικής Άλεσης
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page