page-header
Granola με παξιμάδι, Ξηρούς Καρπούς & Καλοκαιρινά Φρούτα

Υλικά

  • 1 φλ. ντάκος θρυμματισμένος (χοντροκομμένος, όχι πούδρα)
  • 1/2 φλ. καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. νιφάδες καρύδας ή βρόμης (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Φρέσκα φρούτα εποχής (ροδάκινα, σταφύλια, βερίκοκα)
  • Γιαούρτι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακάτεψε τον ντάκο, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τη βρόμη
    σε ένα μπολ.
  3. Πρόσθεσε το μέλι και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά να
    καλυφθούν όλα.
  4. Άπλωσε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήσε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση, μέχρι να πάρει
    χρυσαφί χρώμα.
  6. Άφησέ το να κρυώσει — θα γίνει τραγανό καθώς κρυώνει.
  7. Σέρβιρε πάνω από γιαούρτι με κομμένα φρούτα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
5′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
10′ – 12′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΒΑΖΟ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Κρητικά Παξιμάδια Π.Γ.Ε.Κριθαροκουλούρες
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page