page-header
Κριθαροκούλουρο με κοτόπουλο, πιπεριές και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • Για τη βάση:
    • 2 μεγάλα κριθαροκούλουρα Κρητών Άρτων
    • Λίγο νερό για το βρέξιμο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για τη γέμιση:

    • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος βρασμένο και ψιλοκομμένο
    • 1 /2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
    • 1 /2 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
    • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι ,πιπέρι
    • 1 /2 κ.γ. ρίγανη
    • 1 κ.σ. μουστάρδα

     

  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
    • 100  γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 1/2 κ.γ. Σκόνη σκόρδο
    • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βρέχουμε ελαφρώς τα κριθαροκούλουρα με λίγο νερό και με ελαιόλαδο. Τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ψιοκομμένο κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη μουστάρδα στο τέλος. Ανακάτεψε καλά και άφησε να πάρουν λίγο χρώμα.

Προετοιμασία σάλτσας

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι με το σκόρδο, το λεμόνι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές πάνω στα κριθαροκούλουρα. Τελειώνουμε από πάνω με λίγη σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Συνταγή από τη Food Blogger Νίκη Παυλίδου
(@nikis_food)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
20′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Κρητικά Παξιμάδια Π.Γ.Ε.Κριθαροκουλούρες
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page