page-header
Κροκέτες Κοτόπουλου με Κουλούρια Λαδιού & Μουστάρδα

Οι κροκέτες κοτόπουλου με Κουλούρα Λαδιού με Προζύμι και μουστάρδα είναι μια εύκολη, θρεπτική και ιδιαίτερα νόστιμη επιλογή για όλη την οικογένεια. Με τραγανό εξωτερικό και ζουμερό εσωτερικό, αποτελούν ιδανικό finger food, παιδικό σνακ ή ελαφρύ γεύμα που ετοιμάζεται γρήγορα στον φούρνο, χωρίς τηγάνισμα.

Η χρήση από Κουλούρα Λαδιού με Προζύμι αντί για φρυγανιά χαρίζει πιο πλούσια γεύση, άρωμα και φυσική τραγανότητα, ενώ η μουστάρδα προσθέτει διακριτική ένταση που απογειώνει το κοτόπουλο. Μια συνταγή πρακτική και οικονομική, ιδανική για αξιοποίηση βρασμένου κοτόπουλου, που ταιριάζει τέλεια στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 1½ φλ. βρασμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. Κουλούρα Λαδιού με Προζύμι Κρητών Άρτος, τριμμένη
  • ¼ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Επιπλέον τριμμένα κουλούρια λαδιού για πανάρισμα

Εκτέλεση

Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, την τριμμένη κουλούρα λαδιού, το γιαούρτι, το αυγό, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
Αν το μείγμα φαίνεται πολύ μαλακό, πρόσθεσε 1–2 κ.σ. ακόμη τριμμένη κουλούρα λαδιού μέχρι να πλάθεται εύκολα.
Πλάσε μικρές μπαλίτσες ή κροκέτες και πέρασέ τες από τα επιπλέον τριμμένη κουλούρα για πανάρισμα.
Τοποθέτησέ τες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ράντισε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
20 – 25′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Κουλούρα Λαδιού με Προζύμι
Κριθαροκουλούρα με ελαιόλαδο και προζύμι από την Κρητών Άρτος
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page