page-header
Σαλάτα με κριθαροκουλούρα και ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Κρητών Άρτος
  • 1 φλιτζάνι πράσινα λαχανικά (μαρούλι, βαλεριάνα, ρόκα)
  • 10–12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα Χανίων ή φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 1 χούφτα καρύδια ή ηλιόσπορους (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • Ρίγανη ή φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ενυδατώνουμε ελαφρώς τα παξιμάδια με λίγο νερό ή ελαιόλαδο ώστε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα πράσινα λαχανικά, τα ντοματίνια και το αγγούρι.

  1. Σπάμε τα παξιμάδια σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  2. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το μέλι για να φτιάξουμε το dressing. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Τελευταία προσθέτουμε τη ξινομυζήθρα, τα καρύδια και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή φρέσκο δυόσμο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Κρητικά Παξιμάδια Π.Γ.Ε. Κριθαροκουλούρες
Δείτε περισσότερες αλμυρές συνταγές
Back to top of page