page-header
Γλυκός ντάκος με γιαούρτι και ψητό αχλάδι

Υλικά

  • 8 παξιμάδια μπουκιές με χαρούπι, χαρουπόμελο και θυμαρίσιο μέλι ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ
  • 1 μεγάλο αχλάδι
  • 8 κ.σ γιαούρτι
  • 4 κ.γ μέλι
  • Κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε το αχλάδι σε ένα ταψί για 40 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι μαλακό. Μόλις ψηθεί το αχλάδι το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε γυάλινα ποτήρια θρυμματίζουμε το παξιμάδι και προσθέτουμε το γιαούρτι. Κόβουμε το αχλάδι σε φέτες και το τοποθετούμε πάνω από το γιαούρτι. Τέλος, βάζουμε το μέλι, την κανέλλα και σερβίρουμε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
40′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΗ

background
Δημιουργούμε με
Μπουκιές με Χαρούπι, Χαρουπόμελο και Θυμαρίσιο Μέλι
Back to top of page