page-header
Γκρανόλα με παξιμάδια χαρουπιού, γιαούρτι και φρούτα

Υλικά

  • 500γρ. παξιμάδια χαρουπιού ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ ταχίνι
  • Λίγα κράνμπερις
  • Λίγα λευκά αμύγδαλα
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε τα θρυμματισμένα παξιμάδια, το μέλι, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, τα κράνμπερις και το αλάτι και τα ανακατεύουμε για να γίνει ένα μείγμα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε τη γκρανόλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και από πάνω την γκρανόλα. Μπορούμε να προσθέσουμε φιλέ αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο και φρούτα της αρεσκείας μας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
25′ – 30′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 βάζο

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΗ

background
Δημιουργούμε με
Ντακάκια Ολικής Άλεσης με 4 Δημητριακά & Χαρούπι
Back to top of page