page-header
Φακοσαλάτα με παξιμάδι λαδιού

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • ½ αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
  • Παξιμάδια λαδιού Κρητών Άρτος (σπασμένα σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (15-20 λεπτά). Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις φακές με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το αγγούρι και την κάπαρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Σπάμε τα παξιμάδια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε λίγο πριν σερβίρουμε, για να παραμείνουν τραγανά!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
20′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Παξιμαδοκλέφτρα, Αφράτο Παξιμαδάκι Λαδιού τ. Κυθήρων
Back to top of page