page-header
Κριθαροκουλούρες με σάλτσα ντομάτας, φέτα και γαρίδες σβησμένες με τσικουδιά

Υλικά

  • 4 κριθαρικουλούρες ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ
  • 12 γαρίδες μέτριες προς μεγάλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 100 γρ. φέτα
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ σάλτσα ντομάτας
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κεφάλια και κέλυφος) και βγάζουμε το έντερο με μια οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με τσίπουρο.
Έπειτα βάζουμε τους κύβους της ντομάτας και τη σάλτσα μαζί με τη φέτα να λιώσει. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τη κριθαροκουλούρα από πάνω τη σάλτσα και τις γαρίδες και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10′-15′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΗ

background
Δημιουργούμε με
Κρητικά Παξιμάδια Κριθαροκουλούρα Π.Γ.Ε.
Back to top of page