page-header
Σουφλέ λαχανικών με ντακάκια ολικής άλεσης

Υλικά

  • 250 γρ. παξιμάδια (ολικής άλεσης ή κλασικά)
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και χοντροκομμένο)
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή κασέρι)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Προετοιμασία παξιμαδιών:
Σπάστε τα παξιμάδια σε μικρά κομμάτια και μουλιάστε τα στο γάλα για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε ελαφρώς. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους (περίπου 5-7 λεπτά).

Ρίξτε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα παξιμάδια, τα σοταρισμένα λαχανικά, τη φέτα και το μισό από το τριμμένο τυρί. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε το σουφλέ να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό.

Tip: Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο
κατά το σοτάρισμα των μανιταριών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
30′ – 35′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 – 6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Παξιμαδάκια με κριθάρι ολικής άλεσης
Back to top of page