page-header
Αφράτες κουλουρίτσες με γουακαμόλε και αυγό ποσέ

Υλικά

  • 2 αφράτες κουλουρίτσες με μεσογειακά μυρωδικά Παξιμαδοκλέφτρα ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ
  • 2 αυγά
  • 1 αβοκάντο
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ καλαμποκι
  • χυμό από 1 lime
  • 5 κ.σ ξίδι από λευκό κρασί
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το γουακαμόλε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Έπειτα, προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το χυμό lime και το αλάτι.

Για το ποσέ αυγό:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 500 ml νερό το αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε 5 κουταλιές ξύδι. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε το νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια δίνη. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το νερό.
Αλείφουμε το γουακαμόλε στις κουλουρίτσες και τοποθετούμε από ένα αυγό σε κάθε μία μαζί με αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με ντοματίνια και βαλσάμικο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
10′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΜΕΤΡΙΑ

background
Δημιουργούμε με
Παξιμαδοκλέφτρα, Αφράτη Κουλουρίτσα Καλαμποκιού με Μεσογεικά Μυρωδικά
Back to top of page