page-header
Κουνουπίδι παναρισμένο και σως γιαουρτιού

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 8 ντακάκια με Κρητικά τυριά ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ αλεσμένα
  • μισό φλ. αλεύρι
  • μισό φλ. νερό
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ σκόρδο σκόνη
  • αλάτι
  • 4 κ.σ γιαούρτι
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι. Σε ένα άλλο βάζουμε τα αλεσμένα ντακάκια.
Βουτάμε το κουνουπίδι σε νερό, μετά σε αλεύρι και μετά ξανά σε νερό και τέλος το περνάμε από το αλεσμένο παξιμάδι. Έπειτα σε ένα ταψί στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα και απλώνουμε τα παναρισμένα μπουκετάκια κουνουπιδιού. Ψήνουμε στον αέρα για 40′ λεπτά στους 150C και άλλα 20′ λεπτά στους 200C.

Για τη σως:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
15′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΗ

background
Δημιουργούμε με
Ντακάκια με Κρητικά Τυριά
Back to top of page