page-header
Παξιμαδομπουκιές με Κρέμα Παντζαριού και καρύδια

Υλικά

  • 8 ντακάκια με Κρητικά τυριά ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ
  • 2 μέτρια παντζάρια, βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα ή ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Άνηθος ή φύλλα ρόκας για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τους απλώνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα παντζαριού. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο άνηθο ή φύλλα ρόκας για περισσότερο χρώμα και άρωμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
5′

ΜΕΡΙΔΕΣ:

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Ντακάκια με Κρητικά τυριά
Back to top of page