page-header
Μανιταρόσουπα με μανιτάρια σοτέ και Παξιμαδοκλέφτρα Καλαμποκιού

Υλικά

  • 780γρ μανιτάρια, θα κρατήσουμε λίγα για τα μανιτάρια σοτέ
  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • 800ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 40γρ κόρν φλάουρ
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ γραβιέρα

Υλικά για τα μανιτάρια σοτέ

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μανιτάρια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν και να πήξει ελαφρώς η σούπα σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Όταν η σούπα αρχίζει να πήζει την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα.
Ανακατεύουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Εκτέλεση για τα μανιτάρια σοτέ

Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε για λίγο να θωρακιστούν χωρίς να τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια και να χάσουν τα υγρά τους.
Σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα ζεστή με τα μανιτάρια σοτέ, φλοίδες γραβιέρας, ψιλοκομμένο μαϊντανό και Παξιμαδοκλέφτρα, αφράτο ντακάκι καλαμποκιού ΚΡΗΤΩΝ ΆΡΤΟΣ.

Για το σερβίρισμα

  • Παξιμαδοκλέφτρα, αφράτο ντακάκι καλαμποκιού ΚΡΗΤΩΝ ΆΡΤΟΣ
  • Φλοίδες γραβιέρας
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Συνταγή από τη Food Blogger Ευγενία Τρούσα
(@letstreatourselves)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
5′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
35′

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3-4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:
ΕΥΚΟΛΟ

background
Δημιουργούμε με
Παξιμαδοκλέφτρα, Αφράτο Ντακάκι Καλαμποκιού
Back to top of page