Υλικά
- 8 παξιμάδια
- 300γρ. αρακά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 φύλλα δυόσμο
- Αλάτι
- προαιρετικά γιαούρτι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και έπειτα ρίχνουμε τον αρακά με δύο ποτήρια νερό μέχρι να τον καλύψει και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 35 λεπτά. Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου μέσα. Μόλις βράσει καλά ο αρακάς τον πολτοποιούμε με ένα μούλτι. Βάζουμε το αλάτι.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, προσθέτουμε μία κουταλιά γιαούρτι και γαρνίρουμε με δυόσμο και λίγο λάδι. Απολαμβάνουμε με 2 παξιμάδια ΚΡΗΤώΝ ΑΡΤΟΣ.